Škodlivost Reiki????

12.03.2014 01:42

Má Reiki nějaká omezení nebo škodí?

 

Energie reiki téměř žádná omezení nemá. Je to vysoce pozitivní inteligentní a universální energie, která nemůže nikdy uškodit v pravém slova smyslu. Může s ní ovšem občas něco málo spáchat nechtěně reikista, který není dostatečně informovaný, nezajímá se blíž o léčení nebo mu jeho Mistr neposkytl dostatečné informace, aby se chybičkám vyhnul a on sám je nevyhledal. Jde o tyto případy:


 

  • Reikista začne léčit otevřenou zlomeninu nebo amputovaný prst okamžitě po nehodě. Reiki sice velmi rychle a účině zastavuje krvácení, ale také nastartuje velice silně léčení těla. Jsou případy, kdy reikista začal léčit třeba useknutý palec sekyrkou a než se i s prstem dostal do nemocnice (řekněme 20 minut od nehody) při této délce léčení úrazu se již amputovaný prst nedá přišít- nervy, žilky apod.jsou již příli stáhlé a zhojené než aby se dala tato náročná operace provést. Při léčení zlomenin pak dochází k horšímu srůstání kosti- léčení se doporučuje až v době, kdy je kost zafixaná na svém správném místě a reiki léčení srůstu pomáhá a urychluje ho. Vhodně naplánované léčení s reiki mnohonásobně snižuje problémy s hojením, srůstem, bolestmi. Pokud se po operacích aplikuje pravidelně na operované místo reiki, ani jizvy nejsou nijak extra viditelné nebo bolestivé. Ale je nutné vždy zvážit okolnosti- důvod zranění, operace, farmaceutika, psychický stav..


 

  • Dalším problémem bývá léčení vážně psychicky nemocných lidí, užívajících silná antidepresiva. Reiki zesiluje účinky léků-jakýchkoli léků- proto při léčení reiki může dojít k slabšímu předávkování a tlaku na srdce, játra apod. Je to v případech opravdu silných antidepresiv nebo tišících léků a nárazovému intenzivními reiki léčení.


 

  • Třetí nejčastější chybou je v dobrém úmyslu léčit dálkově právě operovaného člověka. Reiki nejen, že zesiluje intenzitu jakýchkoli léků, ale taky zkracuje dobu jejich působení na lidský organismus. To z toho důvodu, že farmaceutika nejsou pro tělo přirozená a tudíž je reiki z těla jakoby vytěsňuje, gumuje.. působení uspávacích léků během operace je tedy mnohem kratší a operovaný se během samotné operace může vzbudit. Určitě moc nepříjemné, že? Pokud tedy, reikisti, chcete svému bližnímu pomoci, počkejte až na druhý den po operaci, kdy už nebudou tolik potřeba tlumící léky a poskytněte svému blízkému osobní celkové reiki, pokud bude možnost. Tím mu pomůžete k celkové rehabilitaci po operaci, zlepšení psychického stavu, hojení pooperačních jizev apod. Ujištěním, že jste dotyčnému zalili kytky a nakrmili psa nebo kočku mu v tom ještě pomůže (pokud to tedy bude pravda). :)


 

  • Reiki energie spadá pod horké energie, proto ji NIKDY nepoužívejte na popáleniny! Měla jsem osobní zkušenost, kdy mi vyklouzl z ruky řízek při smažení a opravdu hodně rozpálený olej mi ohodil 3 prsty a část ruky až k zápěstí. Sice jsem měla ruku asi 10minut pod ledovou vodou, nadělali se mi puchýřky a pálilo to stále jak čert. Zlatá slečna mi poslala dálkově reiki (v té době jsem ještě nebyla zasvěcená) a to jste měli vidět ty pety, jak jsem jí valila napsat, ať přestane. Na horkou popáleninu dát horkou energii bylo jako strčit tu spálenou ruku k ohni. Jiná úžasná slečna, můj Mistr reiki, mi poslala energii Shambally, která je velice účiná, ale jemnější a to bylo jako kouzelné hlazení léčivou energií.. Každá energie je báječná na něco a s každou se dají dělat malé i velké zázraky. Spálenina, kterou jsem měla by se hojila aspoň dva týdny, aby ruka vypadala dobře.. za tři dny jsem měla na ruce jen tmavší stopy po spáleninách..


Pokud zvažujete sezení u léčitele reiki, ale nejste si jistí, zajděte si za ním osobně a vyptejte se ho na pár věcí. Váš reikista by Vám měl být v každém případě sympatický, příjemný a měli byste z něj cítit pozitivní energii. Pokud Vám nebude schopný odpověď upřímně na Vaše otázky ohledně léčení a reiki, dejte na svou intuici. Při běžném léčení není možné, aby Vám reikista ublížil, ale dejte na to, co vůči němu/jí cítíte uvnitř, v sobě. Vaše intuice Vám pomůže vybrat správného reikistu pro Vás. Je nutné, abyste se u reikisty cítili v pohodě, v bezpečí a dokázali se u něj uvolnit. Pokud z něj cítíte chlad, odtažitost, negativní energie, nekomunikuje s Vámi, zvažte i někoho jiného.. hlavní je Váš dobrý pocit z toho člověka, odevzdáváte mu po dobu léčení svoje tělo, duši, emoce..