Reiki všeobecně - základní informace

12.03.2014 01:40

 

* Reiki je univerzální energie z vesmíru (dle některých "boží energie"), je zcela čistá, pouze pozitivní a v žádném případě jí nejde nijak zneužít nebo použít v negativním záměru, což já osobně na reiki miluju.

* Je to energie horká, reikisti bývají už na první podání ruky znát podle horkých nebo alespoň teplých rukou (pokud nejste chudokrevní jako já a nemáte ruce studené i v letních čtyřicítkách). Proto taky není vhodná na popáleniny, na to reikisti pozor! A po léčení musí jak reikista tak léčený pít větší množství čisté vody!

* Reiki k nám přivedl báječný muž Mikao Usiu (narozen 15.8.1865 v aktivním, tvořivém a značně tvrdohlavém znamení lva a zemřel 9.3.1926, příhodně v době znamení ryb-znamení konců, duchovna a smrti). Znovu-objevil reiki po dlouhých dlouhých časech a přivedl ho mezi lidi, kde ho dál šířil, vyučoval, léčil a pomáhal lidem postavit se na nohy a pracovat na svých životech a o tom reiki je.. pomáhá Vám postavit se na nohy (upozorňuji na to "pomáhá", hlavní je, jak Vy sami na sobě budete dál pracovat). Jediné, co si osobně myslím, že byla asi základní chyba, bylo extremní zveličování této energie a zasvěcování za nehorázné sumy a jen těm "vyvoleným".. nebýt tohoto přístupu, bylo by reiki dnes něčím zcela přirozeným a myslím si, že s tím, jak na tom dnešní svět je, by to bylo jen a jen dobře. Reiki je energie z vesmíru, která má léčit, není to lidský vynález na vydělávání peněz. Souhlasím s placením za reiki, protože lidé jsou různí a leckdo si této skvělé energie neváží, pokud si za ni nezaplatí, ale jsou lidé, kteří s ní pracovat mají, upřímně chtějí a touží a nemůžou si to dovolit.. mistři by měli tyto lidi rozlišovat. 

* Tato báječná energie působí na všechny naše těla a problémy. Působí na fyzické tělo, na duchovní/éterické  tělo, a na naši duši přímo. Tedy.. léčí jak tělo, tak duši i emoce. 

* Kromě léčení našich těl se dá reiki využít i na léčení situací (stresujete příliš před zkouškou? Reiki Vám může posílat reikista dálkově přímo do doby určité zkoušky a tím zmírnit její průběh a Vaši nervozitu, dá se tak posílat na cokoli, na psaní testu, na pohovor, na porod..). 

* Aby toho nebylo málo, dálkovým léčením s pomocí dálkového symbolu Reiki se dají léčit i problémy sahající dál než k počátku tohoto života a to až do životů minulích. Osobně mám zkušenosti s léčením a zmírňováním příčin problémů sahajcích x životů zpět (fobie z ohně- došly jsme až ke smrti v hořící chatrči, apod.). 

* Celkové léčení reiki trvá jak u koho, individuálně podle potřeby od 90ti minut po třeba 3 hodiny. Záleží pouze na tom, v jakém stavu je léčený a jak přijímá reiki. Dálkové léčení trvá většinou okolo hodiny, "dobití" energie okolo 20ti minut. 

* Léčit se dají samozřejmě i zvířátka. A to zcela stejně jako lidé, i ony mají své fyzické tělo, duchovní tělo, emoce a svoje bloky. Osobně mám doma kočku, která byla půl roku týraná, od koťátka.. měla v sobě hodně zafixovaný strach z dětí a lidí vůbec.. dlouhou dobu i odmítala reiki, pak jí prostě nějak přeplo a sama mi vlezla pod ruce. 40 minut se vyvalovala v  reiki a brala plnými doušky. Po jejím tělíčku byla veliká spousta energetických bloků, až mi jí bylo opravdu líto. Tohle její vetření se na 40 minut se 4x opakovalo a mám podezření, že mi někdo tajně vyměnil kočku. Je mazel, chodí za mnou, mňouká si o pohlazení, nesyčí mi na návštěvy (pouze na ty s přivtělenými dušemi, ale to si holt nesmí brát návštěva osobně). :)

* Celá naše planeta se dá  léčit taky a věřte mi.. velice vítá každý kus energie, který jí dáváme. 

* Už si přijdu s tou "použitelností reiki" jako v teleshopu, ale stále ještě je co vychvalovat a na co poukázat.. kromě toho všeho, co jsem již napsala.. miluji na reiki to, že se s ní dají vyčistit psychozony (emoční stopy zapsané do prostoru, od pozitivních po-a to většinou- negativních emocí a situací- nepříjemný mrazivý pocit v Osvětimi, víte?- to je psychozona vzniklá tím vším, co se tam dělo..).. 

* Nabíjet energií se dají místnosti, domy, jakékoli prostory se dají vyčistit a nabít touto energií. 

* Vyčistit a nabít se dá prakticky COKOLI! Jídlo, prášky, voda, polodrahokamy, vitamíny.. 

 

Ohledně škodlivosti a možnosti ublížení s touto energií jsem již krátký článek napsala, takže to tu nebudu rozepisovat, ale prakticky nic skutečně negativního na této energii není. Jinak bych ji tak nemilovala. :) 

 

V případě Vašeho zájmu o zasvěcení i léčení jsou finanční i jiné informace v ceníku a samozřejmě moc ráda zodpovím všechny Vaše dotazy, vysvětlím, co budete chtít atd.